Desactiva la bomba

From Edutec Wiki
Revision as of 21:03, 14 March 2019 by Cbarriuso (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search
Bomb3.jpg
Aquesta pràctica consisteix en una activitat per a programar la placa MicroBit ambMicroblocks més avançada que la precedent Telesketch, per a fer un tastet del potencial d'aquests materials de robòtica educativa.

Es programarà un joc interactiu en el qual cal desactivar una bomba abans que exploti. Està basat en la típica escena de lladregots que intenten obrir una caixa forta i per tant també es pot fer aquesta altra versió. Per obrir un cert tipus de caixa forta, cal girar la rodeta cap a la dreta i cap a l'esquerra alternativament, amb més o menys gir, corresponent-se amb un nombre, per exemple. El nombre, que pot ser per exemple 123456, seria el codi a esbrinar, que alguns lladregots de pel·lícula fan "a oïda". Per afegir més realisme, s'afegeix un màxim d'intents abans que els sistema no cridi a la policia i enxampi al lladregot o a la lladregota.

En la versió "caixa de cabdals" es poden fer girs alternatius a dreta i esquerra, amb diferent angle cadascun. La versió "bomba" consistirà en esbrinar els girs en tres dimensions! És a dir que serà una succesió de girs en qualsevol sentit: dreta, esquerra, amunt, avall, endevant, endarrera.

Òbviament la persona jugadora haurà de tenir la "bomba" a les mans i tenir la traça de moure-la adientment...

 

Bitbot.cat

Aquest és un article del programa Bitbot.cat, podeu consultar la resta d'articles a:

Bitbot.cat és un programa implusat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, que neix amb l’objectiu d’impulsar la millora de les competències digitals del jovent i promoure el creixement de les vocacions tecnològiques.

Una de les accions que es proposa aconseguir és la capacitació de monitores i monitors per a conduir i desenvolupar activitats educatives de lleure en els camps de la robòtica i la programació, per tal d’anar formalitzant aquesta oferta amb monitores i monitors certificats.