Històries animades

From Edutec Wiki
Revision as of 07:44, 23 October 2017 by Jogaye (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search


Històries animades

Per començar amb les històries animades escolliu un parell de personatges d'Scratch i un parell d'escenaris. Sigeu creatius i concentreu-vos en una bona historia i planifiqueu el guió abans de llençar-vos a apilar blocs.

Aquí teniu uns quants consells per les històries:

Enviament de missatges

Per definir la temporalitat de la vostra història feu servir el mecanisme d’esdeveniments de l’Scratch. Si treballeu només amb blocs d’espera veure que el relat es complica molt i es fa molt difícil de modificar i entendre.

Els personatges s’ha de donar pas uns als altres, amb missatges amb el bloc “envia a tots ...”.


ha_imgg00.png


Els personatges i l’escenari han d’atendre als missatges que necessiten per tal de desenvolupar la seva acció, com ara parlar, moure’s o canviar d’escenari.


ha_img01.png


Només s’ha de respondre als missatges que tingui a veure amb un canvi de comportament del personatge i es pot respondre amb diverses accions a un mateix missatge.


ha_img02.png


Blocs de bafarades i mostrar personatges

A la categoria aspecte es troben blocs per fer que els personatges puguin expressar el que volem dir o el que pensen. Es pot complementar gravant veus o efectes sonors fent servir la pestanya sons.

Ha img05.png

També es troben les peces que permeten que un personatge es mostri o s’amagi en l’escenari. Quan es fa sevir un bloc d’aquest tipus s’ha de tindre un bloc complementari a les condicions inicials del personatge. Si no ho fem el comportament del personatge serà diferent cada vegada que posem en marxa el programa.

Ha img00.png

Desplaçar un personatge

Per moure un personatge el col·loqueu el punt de partida i l’Scratch “fabrica” un bloc del tipus “vés a x: … y: ...” amb les coordenades d’aquest punt. Col·loqueu el personatge al punt de destí i aprofiteu el bloc “llisca en .. segons fins a x.: … y: …”.


ha_img05.png


Podeu definir trajectòries complexes, definint diversos punts itermedis i jugant amb el paràmetre temps de la peça llisca.


Exemples

Un exemple d'història senxilla el torbareu a:

https://scratch.mit.edu/projects/79688916/ 

A la wiki de Edutec teniu la història completa dels tres porquets explicada pas a pas:

 Los tres cerditos


Podeu veure com està fet també el projecte del prinicipi d’Arquimedes:

https://scratch.mit.edu/projects/17517309/


I el de la cursa de les tortugues:

https://scratch.mit.edu/users/tortugues_catala/