Introducció a Snap Júnior

From Edutec Wiki
Revision as of 06:20, 13 October 2017 by Jogaye (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Introducció

 

Snap! per petits és un conjunt de blocs per Snap! o Snap4Arduino, adaptats al cicle inicial i mitja d'educació primària. En el cas de cicle mitjà s'ha incorporat blocs per l'ús d'Arduino que només apareixeran si es fa servir Snap4Arduino. Aquests blocs s'han dissenyat conjuntament amb els professors de l’escola Dolors Almeda de Cornellà, dintre del projecte Edulab.

 


== Descàrregues e instal·lació ==   Snap! està disponible a http://snap.berkeley.edu/run/
Snap4Arduino es pot descarregar a http://snap4arduino.org/#download Per incorporar els blocs s’ha d’anar a importar i obrir l’arxiu snap_inicial.xml per cicle inicial i snap_mitja.xml per cicle mitjà, prèviament descarregat a l’ordinador. Un cop descarregats, cal anar a la primera icona del menú de dalt, a Importa i obrim l'arxiu corresponent.  
Snap petits 1.png
  Opcionalment, podem arrossegar-ho des d'un explorador de fitxers cap a la finestra de l'Snap4Arduino:   RTENOTITLE   I automáticament ja tindrem disponibles el nous blocs:   RTENOTITLE   NOTA: L'aspecte dels blocs pot variar depenent del sistema operatiu emprat.  

Blocs Snap! inicial

 

A continuació es mostra un quadre que resum els blocs que s'han afegit a la versió d'Snap per cicle inicial:

 

RTENOTITLE RTENOTITLE RTENOTITLE
RTENOTITLE RTENOTITLE RTENOTITLE

 

Blocs Snap! mitjà

 

El quadre següent mostra els blocs afegits pel cicle mitjà:

 

RTENOTITLE RTENOTITLE RTENOTITLE
RTENOTITLE RTENOTITLE RTENOTITLE
RTENOTITLE

 

Cal destacar que una de les diferències més importants entre cicle inicial i mitjà és la inclusió de blocs per fer servir una placa Arduino, per lo que permet començar a treballar amb petits projectes electrònics.

 

Exemple 1: Fer un quadrat (cicle inicial)

 

Amb aquest primer exemple es tractarà de que el nen dibuixi un quadrat amb la tortuga, fent servir el bloc de baixar llapis:

RTENOTITLE 

A més, haurà d'aprendre a fer servir els blocs bàsics de moviment:

RTENOTITLE
 

És bona idea que primer fiquin els blocs a l'àrea de programació i experimentin amb el moviment de la tortuga, picant a sobre d'ells i unint-los per comprovar que fan