Introducció a Beetle Blocks

From Edutec Wiki
Revision as of 15:38, 4 December 2017 by Ncoll (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Què és la impressió 3D?

La impressió 3D és la creació de models tridimensionals reals  dissenyats prèviament en format digital amb ordinador.

Els materials que s’utilitza per a la impressió són varis, tot i que generalment el més popular és el plàstic (degut al seu reduït cost econòmic). Aquests materials es moldegen a altes temperatures i un cop es refreden s’obtenen objectes sòlids.

Per què la impressió 3D en educació?

Des de l’any 1983, quan sorgeix el concepte d’impressió 3D,  fins a l’actualitat, ha evolucionat progressivament l’ús d’aquesta eina en la indústrica. Des de fa ja un parell d’anys s’ha implementat en educació aconseguint introduir l’alumnat en la fabricació digital proporcionant un plus afegit en l’educació, la ciència i la investigació. Tot gràcies a metodologies actives basades en la resolució de problemes o creació de projectes, on l’alumnat és el centre del procés d’ensenyament-aprenentatge.


La impressió 3D ens Creació d’un cargol amb beetleblocks

Què és BeetleBlocks?

Beetle Blocks és un entorn de programació visual per blocs que a diferència d’Scratch o Snap!, permet dissenyar formes tridimensionals. A més incorpora la possibilitat d’exportar-les a formats adequats per a la seva fabricació. El projecte va ser iniciat per Eric Rosenbaum (MIT MediaLab) i Duks Koschitz (Pratt Institute de Nova York).

 

Pràctica - creació d’un cargol

Entrem a la pàgina de Bettle Blocks i ens registrem. Com la majoria de programes on-line haurem d’esperar a rebre el mail de confirmació que ens permetrà poder començar a explorar el programa.

  RTENOTITLE

Bit2.PNG

Un cop dins la pàgina observem que exemples ja creats que podem consultar per replicar o millorar.

Per començar a treballar amb el software premem sobre Bit3.PNG i se’ns obra una pantalla amb una interfície semblant a la d’Snap!. Podem consultar el següent manual per tal d’experimentar la varietat de funcions que conté.

  Bit5.PNG

Tot seguit durem a terme una pràctica que en permetrà introduir-nos en el disseny 3D a través de la programació visual per blocs. Aquesta consisteix en crear la figura d’un cargol que ens ajudarà a comprendre les coordenades i les rotacions en el programa (aspecte clau en el disseny d’objectes 3D.

Bit10.png

Pas 1: Moure l’escarbat                                                                        

Bit13.png

                               Pas 2: Girar l’escarbat a l’eix z i començar de 0

   

Bit13.png

Pas 3: Fer que l’escarbat “cagui” material

Bit14.png

                               Pas 4: Bandera verda i primer bucle

   

Bit15.png

Pas 5: Segon bucle i girar a l’eix x

Bit16.png

Pas 6: Canviar l’escala (mida)

 

Si ja heu obtingut el resultat, el següent pas és imprimir-lo. Us animeu?