Difference between revisions of "Projectes BitBot 2018-2019"

From Edutec Wiki
Jump to: navigation, search
Line 56: Line 56:
 
''Joaquin Garcia, Makercoop''
 
''Joaquin Garcia, Makercoop''
  
En Joaquin Garcia proposa un tastet de robòtica a l'aula hospitalària: mitjançant l'entorn [[Introducció_a_MicroBlocks|MicroBlocks]] per a programar la placa electrònica [[Introducció_a_MicroBlocks|micro:bit]], els nens i nenes hospitalitzats es construiran un sistema que els permetrà mostrar gràficament el seu grau de dolor en cada moment. Aquest tipus de targeta, explica, és "una versió 2.0" d'una ja existent a les unitats pediàtriques. Aquesta activitat dura unes tres hores i està pensada per a ser duta a terme cooperativament pel conjunt de nens i nenes, de diferents edats, que pateixen malalties que els fan estar-se a l'hospital.
+
En Joaquin Garcia proposa un tastet de robòtica a l'aula hospitalària: mitjançant l'entorn [[Introducció_a_MicroBlocks|MicroBlocks]] per a programar la placa electrònica [[Introducció_a_MicroBlocks|micro:bit]], els nens i nenes hospitalitzats es construiran un sistema que els permetrà mostrar gràficament el seu grau de dolor en cada moment. Aquesta activitat dura unes tres hores i està pensada per a ser duta a terme cooperativament pel conjunt de nens i nenes, de diferents edats, que pateixen malalties que els fan estar-se a l'hospital.
  
Versions d'aquest projecte podrien usar-se per a treballar les emcoions, per exemple, a l'hospital o a d'altres entorns.
+
El resultat final, explica, és "una versió 2.0" d'una targeta ja existent a les unitats pediàtriques:
 +
 
 +
[[File:Bitbot 20182019 8.png|center]]
 +
 
 +
Queda així:
 +
 
 +
[[File:Bitbot 20182019 9.png|border|center|400px]]
 +
 
 +
Versions d'aquest projecte podrien usar-se per a treballar les emcions, per exemple, a l'hospital o a d'altres llocs: escoles, esplais, etc.
  
 
[https://drive.google.com/drive/u/0/folders/14RbzCnbRErqaunCoCgTa13stIgMJOlU1 Enllaç] a la documentació del projecte.
 
[https://drive.google.com/drive/u/0/folders/14RbzCnbRErqaunCoCgTa13stIgMJOlU1 Enllaç] a la documentació del projecte.

Revision as of 14:43, 25 February 2019

Exemples de projectes finals elaborats per l'alumnat de la formació BitBot al llarg del curs 2018/2019, al Citilab.

 

Tothom pot fer música!

Carles Mesa Soto, Escola Jesuïtes del Poble Sec a Barcelona - Sant Pere Claver

En Carles ha dissenyat i dut a terme un projecte en un cas específic real a la seva escola. Allà, a cinquè de primària comencen a aprendre a tocar l'ukelele, un instrument que requereix molta pràctica i que és més difícil de tocar del que aparenta. Ens explica: "Enguany hi ha un company que mostra moltes dificultats. Té ganes de participar, però no pot recordar els acords, la posició dels dits... No és just, comenten els companys, tothom hauria de poder fer música!"

En aquest projecte d’aprenentatge i servei, tota la classe ha dissenyat i elaborat les adaptacions que el company necessitava, "a la carta". S'ha dut a terme al llarg de quatre setmanes a la matèria d'educació visual i plàstica, usant Scratch, Makey Makey i TinkerCAD.

Un resum de la feina...

Bitbot 20182019 1.png

i el resultat!

Bitbot 20182019 2.png
La idea de d'adaptar un instrument musical mitjançant la programació i la robòtica educativa és transferible en activitats i projectes dins i fora de l'aula.

Enllaç a la documentació del projecte.

Aprendre les fraccions amb Scratch

Carles Vilà

En Carles explica que a partir de cinquè de primària els nens i les nenes comencen a aprendre el concepte de fracció matemàtica, a representar-les, a operar amb elles... i proposa una activitat per a ensenyar-les d'una manera diferent: programant amb Scratch! Segur que de pas aprenen també altres coses!

Bitbot 20182019 3.png

Enllaç al projecte Scratch.

Enllaç a la documentació del projecte.

 

Juguem a cartes?

Francisco Pineda Delgado, associació Ripolab

En Francisco Pineda presenta un joc individual interactiu fet Scratch per a que els nens i les nenes de sis a nou anys practiquin el càlcul mental.

Bitbot 20182019 44.png

Aquesta botonera gran està feta amb Makey Makey, a veure...

Bitbot 20182019 55.png

Enllaç al projecte Scratch

Enllaç a la documentació del projecte

EsTIC fent Robòtica a l'Hospital

Joaquin Garcia, Makercoop

En Joaquin Garcia proposa un tastet de robòtica a l'aula hospitalària: mitjançant l'entorn MicroBlocks per a programar la placa electrònica micro:bit, els nens i nenes hospitalitzats es construiran un sistema que els permetrà mostrar gràficament el seu grau de dolor en cada moment. Aquesta activitat dura unes tres hores i està pensada per a ser duta a terme cooperativament pel conjunt de nens i nenes, de diferents edats, que pateixen malalties que els fan estar-se a l'hospital.

El resultat final, explica, és "una versió 2.0" d'una targeta ja existent a les unitats pediàtriques:

Bitbot 20182019 8.png

Queda així:

Bitbot 20182019 9.png

Versions d'aquest projecte podrien usar-se per a treballar les emcions, per exemple, a l'hospital o a d'altres llocs: escoles, esplais, etc.

Enllaç a la documentació del projecte.

Més exemples

Disposeu de més exemples de projectes finals realitzats aquí.