Vaixell musical

From Edutec Wiki
Revision as of 16:21, 5 December 2018 by Jogaye (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search


Introducció

Aquest exercici proposa una sèrie d'elements interactius per tocar notes musicals utilitzant diferents instruments. Les melodies es poden tant guardar com reproduir mitjançant l'ús de llistes i missatges de Scratch.  Si volem fer-ho més interacitu, cada objecte pot establir un instrument musical o efecte de so diferent.

Pintant escenari i objectes

Crearem nosaltres mateixos l'aparença de l'escenari i dels objectes, encara que també és possible importar imatges predissenyades com ja hem vist en altres casos. Hem triat una escena on apareixerà un vaixell sobre el mar i un sol, podent afegir més objectes com ara un ocell. Cada raig de sol és un objecte diferent  i quan es cliqui toca i guarda una nota musical Si ens volem estalviar la feina de crear-ho tot des de zero, tenim una plantilla disponible aquí.
Si volem tocar les set notes (do, re, mi, fa, sol, la, si) hauríem de tenir set rajos de sol, un per nota.

Barco musical 01.png

El funcionament d'aquest progama és el següent:

Quan es fa  clic a un ragi del sol, aquest reproduirà una nota i la guardarà en una llista per a la seva posterior reproducció.
Quan es cliqui el sol esborra totes les nostes de la llista.
Quan es cliqui el vaixell es reprodueix la melodia guardada
El mar, el sol i l'ocell fan canviar l'instrument musical

Tocant notes

Comencen programant un raig del sol. Quan es tingui un totalment programant el codi es pot copiar i ajustar a la resta del objectes similars.

Vaixell02.png